Tien Päällä 2020

11.-15.3.20 Riemuratsukoiden junnuleiri, Levi

 

29.02.-1.3.20 Taikayön ratsastajien alkeiskurssi ja kisat

Mä tykkään jotenkin tosi paljon pyörittää alkeiskursseja. Siellä on innostus on niin aitoa ja aistittavissa. Kun kyseessä on uusi seura, niin olivat saaneet tosi hyvin seuran aktiiveja ja muutakin väkeä kurssille mukaan.  Porukat olivat innokkaina mukana. Kuuntelivat intensiivisesti, esittivät kysymyksiä seurasivat videoita ja hypistelivät varusteita. Tarjoilut olivat mallillaan, vaikka vähän tunnelmaa pilasi se, että joku tyyppi saapui vaa’an kanssa paikalle ja suoritti viikkomittauksen!!  Päivä meni taas kuin siivin ja pitsaakin saatiin, niin homma ei voisi paremmin mennä!

On ihan hyvä idea järkätä kurssi ja kisat peräkkäisinä päivinä, vaikka siinä on oma vaivansa. Voisivathan ne olla vaikka viikon tai kahden päässä toisistaan, mutta vaatisi sitten multakin pari reissua. Vaikka ajomatka ei ole kohtuuton, niin kiva on myös yöpyä kohteessa ja samalla vaihtaa kuulumisia.

Kisat menivät siististi. Ei mitään suuria kommelluksia. Tairatin tapahtumissa on mukava olla mukana. Ei aiheuta suurta stressiä ja alkuvalmistelut on aina hyvin tehty.

 

08.02.20 Toimihenkilökoulutus, Hyvinkää

Olen aika innostunut siitä, että olen saanut alkaa pitää näitä toimihenkilökoulutuksia. Hyvinkää on mulle suunnattoman näppärä paikka niitä järjestää. Saan hoidettua aamutallin ja iltatallin samalla reissulla.  Tällä kertaa mukana oli tosi paljon TaiRatin väkeä, sillä seura luonnollisesti haluaa olla omavarainen. Komitea oli järjestänyt tilan ja muut peruskuviot ja niiden suhteen sattuikin pieni kömmähdys. Enne olleet ymmärtäneet, että ilmainen kokoustila edellytti ruokailun Teboililla. Kävimme muualla syömässä ja siitä syystä tilavuorasta tulikin polemiikkia ja ikävä kyllä maksettavaa jäi jokunen satanen.  Tästä syystä into käyttää kyseistä kokoustilaa jatkossa laski. Jätimme rahaa lafkaan kuitenkin ihan kiitettävästi, mä jopa tankkasin siellä. Noh, ensi kerralla olemme viisaampia.

Homma eteni tavanomaisen kaavan mukaan. Ennakkotehtävien purkua, yleisen osan tulkintaa, toimihenkilöiden rooleja, lajisääntöjen tulkintaa ja erilaiset caset. Keskustelua, näkemyksi ja kokemuksia.  Myös kouluttajana sitä saa aina vähän uutta näkökulmaa, tutustuu ihmisiin ja kehittää lajia.

 

18.-19.1.20 Matkaratsastuksen alkeiskurssi, Chevalin, Tuusula

Chevalin on ehkä hienoin paikka, missä olen kurssia pitänyt. Tallitupakin niin hieno ja hyvin varusteltu, että siellä voisi vaikka asua. Ja tarjoilut taas mainiot. Oli sovittu tiivis läpileikkaus lajin saloihin, varusteiden esittelyä ja toisena päivänä sitten istuntaa ihan hevosten kera. Istunta tuntui vaikealta, vaikka soviteltiin matkasatuloita oikeastaan jokaiseen selkään.  Hauskat kaksi päivää ja toivottavasti lajituntemus lisääntyi ja saataisiin joskus uutta porukkaa kisoihin mukaan. Joku heistä oli ollut muulia huoltamassa ja sitä kautta kisoissa piipahtanut.

Porukka oli innostunutta ja mulle tietenkin loistava juttu, että kotoa kohteeseen ei ollut kuin vajaa 10 km. Hommaa käytiin läpi ja keskustelu oli vilkasta.  Porukat selvästi maastoilevat paljon, mutta homma on enemmän sellaista vaeltelua.  Saivat tavoitteeksi, että 8 km:n lenkki, jota kiertävät pitäisi mennä tuntiin ja sitten pitäisi etsiä 10 km lenkki ja alkaa treenata sen menemistä kymppiin. Sitten voisi alkaa miettiä kisakuvioita.

Aika usein on niin, että matkakursseille tulee ns. vaellushenkistä porukkaa ja pitävät jo 10km/h keskinopeutta aika kovana. Olen tätä yleensäkin pohdiskellut, että käyntivauhti silloin täytyy olla todella hidas ja se olisi varmastikin eka asia jota pitää lähteä kehittämään.

 

11.-12.01.20 Riemuratsukoiden junnuleiri Jämsänkoskella