24.7.2005

Menimme tallille yhdentoista aikaan. Muita ei ollut liikkeellä. Arvatenkin kova tuuli ja sadekuurot olivat heidät karkoittaneet. Hopo tarjosi meille jälleen kerran yllätyksen. Se oli puomilla niin rauhallisesti paikallaan, että olisi voinut luulla sen nukkuvan. Vähän se taisi torkahtaakin. Yleensä se meillä seilaa ja vaeltaa ja on tohkeissaan lähtemään. Tänään vain seisoi ja odotti ja nautti rapsuttelusta.

Tein taas aluksi neljänkymmenen minuutin alkulämmittelyn ja sitten Kari hyppäsi selkään. Karille oli tehty “harjoitusohjelma”, joka keskittyi istuntaan ja harjoitusraviin. Treeni meni hienosti ja minun tehtäväkseni jäi korjata asioita, jotka silmiini sattuivat.

Olimme sopineet, että jos systeemit menee hyvin laitetaan kentälle pari puomia. Kannoin puomit maahan ja asettelin ne 120 sentin etäisyydelle toisistaan. Hopolla osui askeleet ihan nappiin ja se kokosi itsensä todella hienoon muotoon jo nähdessään, että kentälle tulee estekalustoa. Laitettiin vielä kolmaskin puomi ja hienosti askeleet sopivat siihenkin. Olimme niin tohkeissamme, että kannoin kentälle rojua lisää ja rakensin pienen esteen. Hopo meni siitä ravissa yli hienosti. Muutaman kierroksen jälkeen Kari kokeili laukassa ja yli mentiin tyylikkäästi edelleen. Hopolla oli kova into, mutta kunto ei ihan vielä riitä tuohon touhuun. Se huohotti niin, että rintakehä kohoili. Lopetettiin hyppelyt, vaikka olimme kaikki kolme yhtä innoissamme. Minä kiipesin taas selkään ja sain tehdä loppuverkat maastossa kaikessa rauhassa Karin purkaessa estekaluston kentältä.

Lopulta Hopo vietiin taas suihkuun ja se oli edelleen mukavalla tuulella ja selvästi tyytyväisellä mielellä. Pukkaili meitä ja oli niin mielin kielin. Vein sen laitumelle ja annoin omenan hyvin tehdystä työstä. Vähän aikaa se vielä kiehnäsi vieressäni, mutta otti sitten taas vähän etäisyyttä tehdäkseen tarpeensa ja keskittyi sitten ruohoon.

Olimme tosi hyvällä mielellä kun palasimme kotiin ja laitoin Pauliinalle heti tekstiviestiä touhuistamme. Pauliinalta tuli positiivinen ja kannustava vastaus, joten mielihyvä vain lisääntyi. Ainut mikä jäi harmittamaan oli se, että tällä kertaa ei videokamera ollut mukana.