15.8.2005

Pauliina hälytettiin hätiin, kun Hopo on vaikuttanut haluttomalta ja ynseältä parin viikon verran. Lisäksi halusimme, että Pauliina tarkastaa satulan sopivuuden, että ei ole siitä kiinni haluttomuus. Pauliinalta haluttiin myös lausunto siihen, alkaako Hopolla laihis, vai saako syödä laitumella loppuun asti sen, mitä irti saan. Nälkäkuoppaa ei ole tosiaankaan havaittavissa, mutta sopivasti pullukka ja hyvinvoiva se kuulemma saakin olla.

Satula istuu kuin hanska käteen, eikä mitään muutakaan huolestuttavaa ole havaittavissa. Taisi olla huonojen kelien aiheuttamaa syysmasennusta. Minä jo hädissäni, että nyt on kopukka kipeänä ja hoitokierre valmis alkamaan.

Anssi tulee samaan syssyyn lyömään irtokenkää alle ja Kari liikuttaa ukkelia, kunnes on aika siirtyä tallin hämärään ja keskittyä nälkäkuopan täyttöön. Karitalta tuomat kuivat leiväpuolikkaan maistuvat loistavasti jälkiruoaksi