Viikko 36

Minttu tuli taas opiskele ja ratsasta -leirille.  Tällä kertaa aiheena matematiikka.  Käytiin myös salilla ja yhtenä päivän ratsastusosuus muuttui metsästysosuudeksi kun metsästettiin meidän hevosia Ilmon pellosta.  Oli nimittäin käynyt niin, että pystyyn kuollut puu, joka oli pitänyt jo kesän aikana kaataa, kaatui aidan päälle ja nelokko päättä poistua toiselta puolelta tarhaa maailmalle.  Sitten olivat ruovittaneet ensin oman pihan, sitten parin naapurin pihan ja lopulta läheteneet valtatietä pitkin Hyvinkäälle, mutta päättäneetkin kurvata Ilmon tiluksille. Ensin kaurapeltoon ja lopulta sitten laitumien taakse heinäpeltoon.  Oltiin juuri Mintun kanssa menossa tallille, kun sivusilmästä havaitsin, että naapurin pellolla laukkaili hienoja kuvioita valkoinen hevonen. Juuri kun aivoni käsittelivät havainnon ja kertoivat tietoisuudelle, että siellä menee meidän Sella ja kolme muuta kun puhelin soi ja Kari ilmoitti, että hevoset ovat poistuneet tontilta. Tässä vaiheessa tieto ei enää ollut uutinen!  Mutta oli hermo aika kireällä, kun vihdoin saatiin paikalle riimut ja riimunarut. Millä lie nyöreillä oli saatu tuolloin jo hevoset pyydystettyä. Eniten mua ärsytti kaikki!! Seuraavana päivänä Sellalla ja Diskolla oli jaloissa turvotusta, nuoret olivat elämänsä iskussa.  Ei siis mainittavia vaurioita, mutta hyvässä lykyssä olisivat olleet rekan keulassa koko nelikko!! Liikenne on valtatiellä varsin vilkasta.

Muutoin viikko olikin rauhallinen.