Viikko 20

Lämmintä riittää ja hyttysetkin ovat heränneet. Eli myrkkykaupassa pitää taas vierailla. Sellaista se on, heti kun kevät alkaa muuttua kesäksi saapuvat öttiäiset. Sellalla on kaula jo syötynä. Napilla on selkä jumissa, joten päätettiin ottaa koko kolmikolle hieroja. Kati jälleen saapui ja urakoi kolmen hevosen hyvinvoinnin vuoksi. Sellalla oli yllättävän paljon juntturoita ja ehkä satunnainen hienon hieno epäpuhtaus on johtunut siitä. Jää nähtäväksi.

Tatankakin sai elämänsä ensimmäisen hieronnan. Sillä nyt ei tietenkään ollut mitään jumia tai vaivaa ja nautti käsittelystä, niin kuin se reppana nauttii kaikesta käsittelystä.  Jos sitä pitäisi myydä, niin voisi hyvällä omalla tunnolla todeta, että on helppo käsitellä. Ihan sama mitä sille tekee, niin on ihan vaan, että jeppistä jees.

Lauantaina oli Urjalassa sensaatiomaisen isolla osallistujamäärällä yllättäneet kisat. Päätin lähteä katsomaan menoa. Tytöt olivat lähtöviivalla ja käytännössä ihan kaikki kynnelle kykynevät. Aurinko paistoi kuumasti ja sää suosi muutenkin. Hamid lähti mukaan ja saikin taas perehdytystä suomalaiseen matkaratsastukseen ihan korkojen kanssa.

Pääsin myös huoltohommiin. Heti jo mennessä pysähdyttiin reitin varrelle ja siinä nyt vaan katselin ja kuvailin, mutta myöhemmin Hapsun kanssa tarvittiin apua ja jos jotain hevosta mielelläni huollan, niin juuri sitä. Aika nopealla palauttelulla saatiin Hapsukka tarkastukseen ja sitä kautta jatkamaan kisaa ja tuloshan sieltä tipahti. Niin kuin myös Saanalle, Mintulle ja Veralle sekä Ellalle. Näitä nuoria on kokonaisuudessaan mukava seurailla. Heissä se lajin tulevaisuus kuitenkin on, joten on kiva jos pääsee heidän tekemistään vähän pöllyttämään.

Sunnuntai oli taas kokonaisvaltainen päivä omien hevosten kanssa. Vielä kun saataisiin laidun langoitettua, niin kesä saisi tulla. Hevoset jäivät yöksi ulos, ollaan jo siinä vaiheessa.