30.10.2005

Koska lauantaina Hopo oli vaikuttanut todella herkältä ja kuuliaiselta, olin ajatellut, että sunnuntaina voitaisiin taas videoida menoa. Hopo oli todella ikävällä tuulella. Sitä ei kiinnostanut mikään ja laittoi hanttiin kaikin mahdollisin keinoin. Kuvamateriaali oli aivan kamalaa, ja toivon, että ratsastukseni ei normaalina päivänä näytä siltä. Joskus homma ei vaan toimi. Käännökset olivat ainut asia, mikä sujui hyvin. Väistöistä ei tullut yhtään mitään. Siinä on nyt joku perustavaa laatua oleva virhe, sillä väistöt ovat syksyn mittaan huonontuneet huonontumistaan.

Hopon tarha on kamalassa kunnossa. Olemme jopa miettineet, että pitäisikö portin eteen heittää pala suodatinkangasta ja tilata jonkun toisen tallilaisen kanssa kasan soraa ja näin vahvistaa tarhan etuosa. Säälittää, kun hevonen seisoo portilla odottamassa polviin asti liejussa. Vuohiset on ruvella ja kinttuja pitäisi olla koko ajan pesemässä. ja voihan se olla, että kenkien löyhtyminenkin johtuu saviliejussa tarpomisesta. Tulisi nyt äkkiä pakanen ja lumi.