Helmikuu

Nyt on ihan oikea talvi, vaikkakin vähän poikkeuksellisia ilmiöitä on nähty. Runsaasti lunta, toisinaan runsaasti vettä, kireitä pakkasia, toisaalta plussakelejä ja aurinkoa. Jäätävää sadetta, joka muurasi autot ja muut ulkona olevat esineet ja asiat ja sitten tuli vielä lumen mukana Saharan hiekkaa, joka värjäsi hanget vaalean toffeen värisiksi.

Hevosten kanssa on edetty maltillisesti. Ovat paksussa karvassa ja kunnossa ja heinä näyttääkin loppuvan ennen laidunkautta. Aiheuttanee omia haasteitaan. Myös kuivikekulutus on ollut aiempaa suurempaa. Rahantuloa ja rahanmenoa ei mitä ilmeisimminkään voi estää. Tatankalla oli kerran lieviä ähkyöireita ja hermoiltiin tietenkin taas. Saatiin homma laukeamaan aika pienellä: 911 tuubi ja pellolle tarpomaan.

Sara sai hevosensa omaan pihaansa tai oikeastaan sai pihan, missä hevoset ovat. Minttu sai uuden hevosen omaan pihaansa ja treenailee nyt kahta. Onnea ja iloa kumpaisellekin. Satu on alkanut puuhailla Soron kanssa kaikenlaista pientä ja näppärää ja ehkä saadaan vielä Ritakin taas houkuteltua puuhaan mukaan. Sitten olisi sidosryhmä jälleen hyvin kasassa. Homma ei vaan pyöri jos ei ole verkostoa apuna.

Vuoden parit ekat kisat jouduttiin heti kättelyssä perumaan.  KV-kisoja suunniteltiin, mutta lopulta pupu meni meiltä vähän kaikilta pöksyyn ja kisat peruttiin. Jos kuitenkin SM-kisat saataisiin vedettyä Kärppälässä läpi niin sen perusteella saisi jo paljon kokemusta ja tarvittavaa tietoa ajatellen mahdollisesti tulevien vuosien KV-kisoja. Ehkä tämä nyt vaan on hyvä näin.

Sitkeästi tässä nyt täytyy kuitenkin uskoa, että viimeistään kesän jälkeen kisatoiminta pyörähtää taas käyntiin ja silloin meidänkin pitää olla valmiina. Mulla on sovittuna muutama tuomarointikeikka, mutta näkee nyt, mitä niiden käy. Komitean kanssa olen luvannut tehdä yhteistyötä ja HUJO-hommat jatkuvat. Myös sääntöpuuhaa riittää ja sen tiimoilta on pidetty muutama kokouskin jo. Uusia tuomareita ja stewardeja koulutettiin helmikuun alussa Teamsin kautta. Olin aika tyytyväinen kurssiin ja palautteetkin olivat ihan ok. Ei ole kamalan helppoa saada yksinpuhelu mielenkiintoiseksi ja sen takia yritin ennakkotehtävillä jo viritellä vuorovaikutteista sessiota ja kohtalaisen hyvin siinä onnistuinkin. Annoin juttujen välillä vähän rönsyillä, sillä koko päivä pelkkää asiapuhetta on aika puuduttavaa. Pitää nyt vaan toivoa, että saadaan taas uusia aktiivisia toimihenkilöitä ja vähän ammattimaisempaa otetta siihenkin puuhaan.