Tammikuu

Rakas päiväkirjani! Tänä vuonna lupaan tehdä aktiivisemmin kirjauksia.

Lunta kaivattiin ja sitä saatiin. Ja lisää. Ja vielä vähän lisää. Kuten myös pakkasia. Kannattaa siis aina varoa, mitä toivoo. Hölmöä vaan oli se, että maa ei ehtinyt jäätyä ja lumi siten satoi pehmeän maan päälle, joten esim. peltohurvittelu ei oikein tule kyseeseen. Eikä jäähurvittelu, sillä myöskään järvet eivät oikein ehtineet jäätyä ennen kuin lumi tuli.

Töitä tehdään etäältä. Itse käyn satunnaisesti kuitenkin työpaikalla, mutta Kari lähinnä kökkii kotona. Hyvää on se, että usein saadaan hoidettua liikutukset aamupäivällä ja valoisan aikaan. Kuiviketta ja heinää on kulutettu laskettua enemmän.  Tietää haasteita maalis-huhtikuulle.  Mutta eikähän tästä taas selvitä. Jos ei muulla niin rahalla. Hevoset rokotettiin ja saatiin nyt kaikki samaan sykliin.

Tairatin uudehkot lisenssitoimihenkilöt kävivät boostauskäynnillä. Onhan se oikeasti ihan eri asia olla avustajana tai harjoittelijana kuin ottaa vastuu koko karkeloista.  Ja niin kuin on viimeaikoina huomattu, niin aina sattuu ja tapahtuu jotain ihmeellistä ja odottamatonta.

Kärppälään kaavaillaan KV-kisoja yhdistettynä SM-kisoihin. Järjestäjinä RieRat ja TaiRat.  Asian tiimoilta on pidettyä kokouksia erilaisilla kokoonpanoilla. Tavallaan olen innoissani ja tavallaan en. Ajankohta on huono. Epäilen, että Korona ei mahdollista ulkomaalaisten vapaata liikkumista ja pelkästään kotimaisten ratsukoiden voimin ei kisoja saa mitenkään plussalle. Enkä suin surminkaan halua, että yksikään mr-seura enää hörppää kv-kisojen johdosta. Kaksipäiväisyyttä en myöskään kannata. Sekin on nähty, meillä ja muualla, että vetovoimaa ei vaan ole. Eikä voimavaroja tsempata myöskään järjestäjien osalta kahta täysmittaista kisapäivää. Lupasin hoitaa toimarit. Mielessä on oma dream team. Tosi kiva, että sain tämän homman hoitaakseni. Kari lupasi selvittää ajanottoa ja seurantaa. Se ei ole ollenkaan niin kiva homma!

Lunta on pästy hyödyntämään hevosten liikutuksessa ja kenttäkin on ollut käyttökelpoisessa kunnossa. Soron kanssa on opeteltu liinassa siirtymisiä ja sellaistakin kummaa juttua kuin kävelyä. Kari on opetellut imitoimaan mun ääntä ja näin meille vähitellen kehittyy se yhteinen kieli.Kotipihasta poistuminen yksin on sille tosi jännittävää. Eikä se Tatankallekaan helppoa ole. Sellaa ei voisi vähempää kiinnostaa seura tai sen puute.