Viikko 40

Kisoista palauduttiin nopeasti ja hyvä mielihän reissusta jäi. Seuraava startti on ehkä keväällä, mutta jos vielä jotkut kisat tulee, niin kuka tietää Tatanka saattaa lähteä mukaan. Koska sykkeen kanssa oli vähän säätämistä, niin tällä viikolla ilmestyi kunnollinen sykevyö. Ei ihan heti toivottavasti hajoa ja sykkeet saa lennossa.

Jokin aika sitten lähetettiin Englantiin tuubillinen FreeButea testaukseen. Vaikka valmistaja ja maahantuoja vannoivat ja vakuuttuvat, että mitään kiellettyä tuote ei sisällä, niin vähän on kuitenkin ollut kolea olo. Nyt saatiin vahvistus. Samalla hyvä ohjeistus siihen, että erilaiset yrttivalmisteet saattavat sisältää montaakin kiellettyä ja dopingiksi määriteltävää ainetta. Cavalorin tuotteissa yrtit uutetaan ja näin ollen mitään vahinkoaineita ei valmisteisiin eksy. Monet myslit kuulemma saattavat sisältää kiellettyjä aineita ja erilaiset yrttivalmisteet ovat kisahevosille ehdoton nou nou. Niistä kun ei ole mitään takeita. Tämä tieto on meillä kyllä ollut jo aiemminkin, mutta en ole osannut ajatella, että monet ihan yleiset myslitkin saattavat kiellettyjä aineita sisältää. Suuria kertymiä hevosissa silloin tuskin on, mutta viisari kuitenkin värähtää ja selvityksiä joudutaan tekemään.  Mutta tulipa nyt tämäkin testattua, että Cavalorin FreeBute ei sisällä mitään kiellettyä ainetta.

Soron kanssa hommat etenevät. Paljon käsittelyä ja satunnaisia selässäkäyntejä. Sella ja Tatanka olivat ratatreenissä. Tatankaa vähän jännitti menomatkalla, mutta paluumatka sujui rennosti. Sellaa nykyään harva asia enää hätkähdyttää, joten sen kanssa on nappulan helppo edetä ja kokeilla uusia juttuja.