Viikko 19

Toukokuu toi mukanaa pari uutta valmennuskuviota. Uusiin ratsukoihin onkin ollut kiva paneutua ja tässä on muutenkin työstettävinä aika paljon erilaisia tavoitteita. Se tuo itsellekin intoa lisää kun eteen tulee erilaisia haasteita. Muuttaa homman eri tavalla mielekkääksi kun tiimeillä on erilaiset tilanteet, ovat eri tasoilla ja tähtäävät ihan erilaisiin juttuihin. Samalla itseeni kohdistuvat tarpeet ovat erilaisia. Ja nyt täytyy taas tarkastella kaikkia aisoita uudelleen ja uudessa valossa.  Mielenkiintoista ja innostavaa.

Verkkokursseilla olen tutustunut uusiin ihmisiin ja verkonkin yli kurssit ovat olleet vuorovaikutteisia. Perussetin lisäksi olen jokaiseen kurssiin yhdistänyt jonkun harjoituksen ja lähetellyt vielä videovinkkejä kurssien jälkeenkin. Olen myös itse saanut uusia ideoita ja ihan työkaluja.  Viimeisin ja ihan oikeasti toimintaa merkittävästi muuttanut juttu oli appsi jonka kautta pystyn entistä paremmin olemaan mukana valmennettavien arjessa ja saadaan samaan pakettiin raportit, kuvitus ja keskustelu. Ja jos pilveen kirjailu on joskus tuntunut varsinkin nuoremman väen mielestä tympeältä niin nyt kyllä tulee kirjaukset nopeasti. Lähes reaaliajassa.  Lisäksi Skype on kovassa käytössä. Tätä kaikkea poikkeustila on tehostanut. Nyt sitten aletaan miettiä kesän leireijä, yhteistreenejä ja muuta tekemistä etäällä tai lähellä.

Uusi vuokraemäntä aloittelee tallinpitoa ja meillä on toki siinä vähän opeteltavaa. Laitumia käytiin laittelemassa ja kuukauden päästä varmaan hevoset siirtyvätkin sinne. Yksi lohko pitäisi ainakin vielä aidata. Hyvin olivat tolpat ja langat pysyneet paikoillaan.

Lauantaina laumaan liittyi vuokraemännän hevonen, Disko.  Pientä kiihkoa ilmoilla, mutta ei mitään kohtuutonta draamaan. Toivottavasti jatkokin sujuu yhtä hyvin. Sunnuntaina Pauliina kävi taas Tatankan selässä. Edellisen kerran opit olivat hyvin menneet perille ja Kari sai kiitosta siitä, että kotityöt oli tehty hyvin. Tuuli häiristi ratsutusta ja mä olin jo hetkeä aiemmin todennut, että en Sellan selässä viihdy kun en jaksa sitä jatkuvaa kyttäämistä.  Kevät tulee, vaikka vähän koleaa on.

Vähän tässä on nyt sellaistakin haikua, että ehkä lauma kasvaa vielä yhdellä karvakorvalla. Voi olla, että tätä vielä kadun ja katkerasti, mutta ehkä meillä on pian taas talli täynnä ja perheessa uusi suomenhevonen. On tätä ajatusta pitkään kypsytelty ja äijää pehmitelty.