Viikko 41

Aika kosteaa on ja toki illoin sekä aamuin selkeästi syksyn tuntua. Nopeasti maisemat muuttuvat ja nyt on maailma muuttunut keltaiseksi. Tatanka on ollut viluisen oloinen ja sen karva on kummallisen ohutta, joten se on nyt saanut olla päivät loimi päällä ja yllättävää kyllä tanttu on pysynyt ehjänä. Pahimpina sadepäivinä on Sellakin saanut palttoota päälleen. Käytiin loimia ylipäätään läpi ja niitä on kyllä tolkuttomat määrät. Hopon ja Urhon kaikki loimet on edelleen varastoituna. Kai niistä pitäisi vähitellen hommautua eroon. Vaikka Tatanka on emäänsä kookkaampi niin ei siitä Urhon kokoista tule.

Kari on työstänyt Tatankan kanssa nostoja. Yllättävän näppärästi hevonen oppii, mitä sen halutaan tekevän. En enää yhtään ihmettele yhdessä eläindokkarissa esitettyä faktaa, että historian tunteman laskutaitoiset hevoset yms ovat yksinkertaisesti opetettu polkemaan jalkaa tietyistä ihmisen antamista merkeistä. Kamalan montaa toistoa ei tarvita kun asia alkaa mennä jakeluun.