28.-31.01.2019

Lunta sataa ja liikenne on kaaoksessa. Ulkopaikkakuntalaiset jaksavat aina taivastella, että miten täällä etelässä ei osata yhtään ajaa, kun tulee hippunenkin lunta. Ei se oikeastaan ole osaamisesta kiinni. Porukkaa vaan siirtyy paikasta toiseen melkoisia määriä ja silloin turvavälit ja muu toisten autojen huomiointi häiriintyy ja sitten alkaa tapahtua. Ja kun kehätiellä vaikka on yksi kaista tukossa niin munkin työmatka saattaa ottaa pari tuntia helposti aikaa. Ja kun ajetaan jonossa, niin taas riski peltien kolinaan kasvaa. Lunta on tullut melkoinen määrä ja koska se on tullut niin lyhyessä ajassa, niin eihän se ole kunnolla tamppaantunut. Mä sain itseni pientareen puolelle jo omassa kotipihassa kun aura oli vasta tulossa. Rita tai itsensä jumiin tallin pihaan, johon aura ei edes ole tulossa. Onneksi vetoapua oli tulossa ja neidillä on taas menopeli käytössä. Mun auto suoritui onneksi tallin pihasta helposti. Tallitöiden tekeminen sen sijaan käy työstä kun pihassa ei ole ehditty tehdä lumitöitä. Mukava työntää ja vetää lantakottikärryä perässä umpihangessa.

Kävin taas Sellan kanssa kentällä. Se oli kivalla tuulella, mutta kyllä lunta on vähän liikaa siihen, mitä halusin tehdä. Kai mun täytyy vaan kiivaasti kieppua siellä kentällä, että sen saisi ratsastettavaan kuntoon. Tai kehittää joku auraussysteemi. Mikä se sitten ikinä voisikaan olla.

Komitea on ideoinut seurolle seuravalmennuksien aktivoinnin. Hyvä idea ja toivottavasti moni seura lähtee hankkeeseen mukaan. Jos pelkkä kannustus riittää, niin sehän on mahtava juttu. Mielestäni komitea voisi jotenkin ehkä kuitenkin seuroja myös tukea eikä ainoastaan kannustaa. Mutta kannustuskin on kiva. Parempi sekin kuin ei mikään.

Hevoset liikkuvat tarhassa yllättävän paljon. Toki kun polut muodostuvat, niin lähinnä käppäävät niitä pitkin. Tatanka nyppii lautoja irti. Se on todella näppärä siinä. Osaa välttää langat ja renkuttaa lautojen päästä niin kauan kunnes se irtoaa. Sitten lankku pitää vetää tarhaan. Tietenkin. Lisäksi hevoset ovat syöneet aidan takaa houkuttelevat kuusenoksat. Pitäsii nyt käydä hakemassa niille havuja, niin jäisi ehkä lankut rauhaan.