01.01.2019

Herättiin aamuun Kärppälässä ja Tanjahan siellä oli jo tallitöitä tekemässä. Meillä sen sijaan Satu kävi nakkaamassa kolmikon pihalle. Sellalla oli kiire ulos ja tylysti ohitti heinäsäkit ja kiersi tilukset ensimmäisenä. Eli sen verran oli kulmilla kahakoitu. Nadir iski kiinni heiniin ja Tatanka oli vähän ollut hämmennyksessä, että tekis mieli syödä, mutta mutsi partioi jossain muualla. Karsinoiden perusteella ei suurta draama ollut ollut ja hyvä niin. En odottanutkaan. Eivät nuo niin suuresti paukkeesta piittaa. Varmaan ennemmin miettivät, että minkähän takia radiota ei sammuteta koko yönä ja tuikkukin palaa niin että ei kunnon hevoset saa edes nukkua.

Kärppälässä vielä jutut jatkuivat ja pöytä notkui edelleen ruokaa. Kiitos taas kerran Tanjalle! Söin uudemman kerran itseni niin ähkyksi, että menin jo päättämään, että uusi vuosi lähtee kevennetysti käyntiin heti pyhien jälkeen. Taimikin oli tehnyt lupauksen: lupasi käyttää koko satasen, jonka oli saanut, vuoden aikaan. Mä komppasin, että mä voin kanssa luvata käyttäväni jokaisen pennin ja killingin palkastani ihan koko vuoden ajan.

Kotimatkalle lähdettiin kahden-kolmen kieppeillä. Kotiin kun päästiin niin Kari melkein lähtikin iltatalliin. Mä aloin suunnitella tyttöjen kauden tekemisiä heidän kanssaan. Kiinnostava kausi on jälleen alkamassa. Näin se vuosi korkattiin. Toivottavasti alkava vuosi on edeltäjäänsä parempi.