3.4.2005

Päätimme ottaa hevosen riimussa talutukseen. Täysin noviiseina ajattelimme, että hevosen ulkoilutus sujuu samoin, kuin koiran kuljetus. Homma ei mennyt ihan niin. 700 kiloa vetää kevyesti perässään 150 kiloa. Toinen roikkui riimussa ja toinen riimunarussa ja silti hevonen meni ihan mihin halusi. Sille tuli heti paniikki, kun astui tarhasta ulos.

Pauliinalta saatujen ohjeiden mukaan juoksin äkkiä satulahuoneeseen ja hain suitset. Jollain ihmeellä saimme hevoselle kuolaimet suuhun. Tässä vaiheessa vaikutti siltä, että turparemmin on liian lyhyt ja kaikessa hässäkässä saimme sen revittyä irti ja tavalla tai toisella kaikki hihnat kohdilleen ja soljet kiinni, vaikka hevonen pyöri koko ajan kuin väkkärä. Nyt hevosella oli päässään riimu ja suitset ja minulla kädessä turpahihna. Nyt saimme kahden ihmisen voimin liikuteltua hevosta tallin pihalla pienen hetken. Kun toimitus oli ohi ja lähdimme ajamaan kotiin, olimme aika hiljaista poikaa. Tätäkö tämä nyt sitten on? Emme kykene edes taluttamaan sitä, mistään muusta puhumattakaan!