20.6.2005

Eilen Rajakulman Ratsutallilla alkoi senioreille suunnattu leiri. Aiemmin oli sovittu, että Kari osallistuu leirille Hopolla. Lauantaina ratsukko kävi testaamassa siirtymisetapin, sillä Tiipiistä on 5-6 kilometriä matkaa Rajakulmaan. Useammasta reittivaihtoehdosta oli löytynyt sopiva. Aikaa siirtymään meni n.45 minuuttia. Yllättävänä tapahtumana täytyy mainita, että joku viihteellä oleva kulkija oli aidan takaa kuulostellut ja kovaan ääneen ihmetellyt kuulevansa hevosen. Yllättäen kuulostelija oli rynnännyt aidan takaa esiin ja ottanut Hopon turvasta tukevan halisteluotteen. Siinä vähän hämmentyivät sekä ratsastaja, että hevonen. Hellyyspuuskan jälkeen pääsivät kaikki jatkamaan matkaansa.

Leiri alkaa päivittäin kello 15, joten Kyrölästä täytyy lähteä kahden kieppeillä. Ekana päivänä olikin kamala helle ja matkaan meni heti tunnin verran, kun reitin varrella oli muutenkin odotettua enemmän hässäkkää. Minä olin Rajakulmassa hyvissä ajoin ja tietenkin vähän huolestuneena, kun äijää ja ukkelia ei vaan näy. Ehtivät kuitenkin juuri ja juuri ja saatiin tunnit alkuun.

Yllättävän hyvin Hopo pyöri koulun hevosten seassa kentällä pari tuntia. Vauhtia sillä riitti, vaikka aurinko paistoi täydeltä terältä. Ihan se ei kaikkeen keskittynyt ja välillä vähän hötkyili, niin kuin Karikin satulassa, mutta ennakko-odotuksiin nähden homma meni hienosti. Tokalla tunnilla vauhti jopa vähän tasaantui.

Tuntien jälkeen tallin nurkalla heinä maistui ja mamma antoi vähän namiakin. Sitten oli vielä edessä köpöttely takaisin kotitallille, suihku ja iltasapuskat. Kyllä sai poika liikuntaa. Turparemmi oli vähän hangannut, joten pitää ostaa pehmustin. Tiistain tunnit täytyy mennä varmaankin ilman turpista.