Kauden 2011 yhteenveto

Odotukset olivat korkealla ja ihan kaikkiin tavoitteisiin ei päästy. Oppirahoista varmasti vielä puhutaan ja osittain myös siitä, että Kari ei aina adrenaliinipäissään halua nähdä ja kuulla järkeä. Toisaalta on tietenkin niin, että varmistelemalla ei mitään saa, mutta suuruudenhulluuskaan ei tuloksia tuo. Pitäisi löytää jokin balanssi hulluuden ja haastamisen, sekä varmistelun väliltä.

Virossa vedettiin Sella ihan liian tiukkaan paikkaan ja varsinkin, kun selvisi, että se olikin vähän kipeä. Tämä menee silloisen asumisjärjestelyn piikkiin ja selvisi meille vasta myöhemmin, että tallissa oli sairaita hevosia. SM-kisat olivat tallikuvioiden vuoksi pahassa paikassa ja osittain Karin tarve näyttää, johtui siitä, että olimme juuri saaneet tallista häädöt. Inhoan sitä, että lyödään kateuskortti pöytään, mutta en oikein muuta keksi, kun mietin kuluneen kauden tapahtumia vuokratallissa. On vaan ihan selvä, että tuon tyyppiset taustatekijät täytyy olla kunnossa, jos pitkiltä matkoilta koitetaan suorituksia napsia. Se vaatii tallinpitäjältäkin ehkä vähän panostusta ja viitseliäisyyttä.

Kun hevosten asumiseen liittyvä kriisi saatiin ratkottua ja hevoset pääsivät asettumaan uuteen talliinsa, niin asiat alkoivat taas sujua. Päästiin treenaamaan ja rauhoittelemaan tilannetta. Ikävä kyllä Hopo kuittasi hylkäyksen Kuumasta, joten sen täytyy varmasti vielä jotkut kisat kiertää.

Treenikilsoja kertyi Hopolle 1838 ja Sellalle 2249. Kisakilsoja Karille 348 ja Sellalle 314. Ratsukkona olivat km-rankingissa sijalla 5. Ihan ei voida olla tyytyväisiä, mutta mitään romahdustakaan ei tullut, vaikka turhia ja turhauttavia hylkäyksiä saatiinkin.

Kauden aikana kohdatut vastoinkäymiset toivottavasti opettivat järkevämpää asennoitumista ja varsinkin Karille sitä, että tunteella ei mennä, vaan päätösten pitää pohjautua tietoon, kokemukseen ja järkeen. Paljonkin jäin hampaankoloon ja suoritus 120km:n matkalta uupuu edelleen, joten helppo on asettaa seuraavan kauden tavoitteet.

Vuonna 2012 haetaan 120km:n tulosta. Lisäksi tavoitteet ovat FEI-kilpailuissa ja tietenkin NBCH-kilpailuissa, jotka järjestetään Jämsässä. SM-kisoista on saatava tulos. Alkuvuoden Sella treenaa itsekseen enimmäkseen ja pitkää kertalenkkiä. Kisoihin lähdetään varmaankin vasta Viroon, sillä oma leikkaukseni pitää minut alkuvuonna kaukana hevosista. On siis hyvin aikaa harjoitella ja keskittyä henkisestikin kesän koviin kisoihin.