23.11.2018

Hämärä tulee niin varhain, että iltapäiväkään ei riitä siihen, että pääsisi ratsaille valoisaan aikaan. Vuosi sitten olin onnellinen kentän uusista valoista, mutta jotenkin nykyään ne eivät tunnu riittävän mihinkään. Joko pimeys on pimeämpää tai silmä on tottunut kirkkaampaan toimintaympäristöön.

Hamid oli tällä kertaa tallikaverina. Hän oli ehtinyt jo pitkin viikkoa kysellä pääsyä tallihommiin. Oli vähän pettynyt, kun karsinat oli laitettu. Olin unohtanut, että Rita olikin käynyt hoitamassa hommelit. No ainahan jotain puuhaa riittää. Eli ensin pientä puuhastelua ja sitten Tatanka talliin.  Junnu oli vähän säpäkkänä. Laiteltiin se valmiiksi ja mut selkään. Kova pohja vähän hämmensi nuorukaista. Kentällä homma pelitti taas ihan hyvin. nyt on kuolaimetkin saatu säädettyä kunnolla kohdilleen, joten suu oli ihan rauhallinen. Koko ajan homma kehittyy. Kari kehuskeli jo viikko sitten, että on alkanut kantaa itseään tosi hyvin ravissa.

Nadir oli jotenkin päättänyt jumittaa pihattoon. Eli ei syystä tai toisesta voinut tulla mattojen läpi pois sieltä. Kun Sella lähti talliin satuloitavaksi niin Nadir alko jyskätä pihatossa. Hetken päästä Hamid ohjaili sen pihalle, mutta sitten ruuna olikin niin kierroksilla, että poukkoili pitkin tarhaa.

Tatanka huolestui vähän siitä, että mamma lähti talliin, mutta se me oltaisiin  vielä hanskattu. Nadirin kuviot sen sijaan olivat vähän liikaa ja näin ollen päätin jalkautua ennen kuin se olisi väistämätöntä. Muutama pieni ponkaisu ennätti jo tulla, mutta varsin hyvin toppuuttelu kuitenkin toimi. Taluttelin muutaman kierroksen ja otettiin höyryt pois. Sitten kävin vielä kertaalleen selässä ja sen jälkeen olin valmis lopettamaan.  Sella ei ehtinyt samaan aikaan kentälle tällä kertaa.

Sella ja Hamid tekivät pikkutarkkaa harjoitusta, joka menikin todella hyvin. Selkeitä siirtymisiä, hidastuksia ja pysähdyksiä. Tosi, tosi pehmeää tekemistä. Hevonen, ratsastaja ja ohjaaja olivat kaikki todella tyytyväisiä kun homma oli ohi. Hevoset harjattiin ja laitettiin yöpuulle. Hyvillä mielin lähdettiin kotimatkalle.